Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

10+1 kérdés-válasz a Bármitartó LIGHT prémium pólófonalról

Amikor kezembe vettem az első LIGHT pólófonal gombolyagot, éreztem, hogy ez az a pólófonal, amit rendkívül előnyös tulajdonságai miatt biztosan imádni fogsz! Mik ezek a tulajdonságok, és tulajdonképpen mit is érdemes tudni a Bármitartó LIGHT prémium gombolyagokról? Az az alábbi 10+1 kérdés-válaszból kiderül számodra.

1. Hogy néz ki a LIGHT pólófonal?

Már megjelenésében is szuper esztétikus, valódi öröm kézbe venni. Mivel a szálat extra szorosan tekercselték fel, ezért igazán kompakt a megjelenése. Mutatom is, hogy mire gondolok:

2. Mitől LIGHT?

Ha röviden akarnám megfogalmazni, akkor csak annyit mondanék neked, hogy extra könnyű.
A hagyományos nagy gombolyagos pólófonalak általában 7-900 grammosak, a LIGHT prémium pólófonal pedig mindössze 330-370 grammot nyom.
Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy ha ebből a pólófonalból horgolsz táskát, tuti nem fog fájni a vállad a ránehezedő súlytól.
Tudtad, hogy egy átlagos női táskában a hasznos dolgok mellett akár 30-50 dkg kacat is lakik? Képzeld hozzá még a táska önsúlyát is!
Várj, segítek egy kicsit! Nézd meg ezt az egyperces videót, és rögtön érteni fogod, hogy mire gondolok:

3. Mire tudom használni?

Gyakorlatilag bármire, amire a hagyományos pólófonalakat, de főleg olyan projektekhez ajánlom, ahol számít a súly (táska, hátizsák, szőnyeg) és/vagy vizuálisan extra minőséget szeretnél létrehozni. Ha nem mindegy pl., hogy a horgolt szőnyegedet időközönként tisztítóba kell vinned vagy egyszerűen bedobod a saját mosógépedbe, mert nem kell attól tartanod, hogy leszakad a dobja.
Nézd csak, ezt a szőnyeget LIGHT pólófonalból horgoltam, 80 cm-es az átmérője, és pár grammal nyom többet 1 kilónál. Ugye, ezt te is simán betennéd az otthoni mosógépedbe?

4. Milyen hosszú egy gombolyag?

Hossza megegyezik a hagyományos pólófonalak átlagos hosszával, vagyis kb. 100 m. Gyakorlati tapasztalatom az, hogy inkább 110 méter körüliek a LIGHT gombolyagok.

5. Milyen anyagból készült?

A pólófonal egy gyűjtőnév, és hiába írják rá a gyártók, hogy pamut és egyéb elasztikus anyagok keveréke, a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mégis találkozhatsz teljesen műszálas vagy magasabb pamut tartalmú anyagokkal egyaránt.
Ezzel szemben a LIGHT gombolyagok mindegyike 100% pamutból készült, így nem kell összevadásznod az egymáshoz illő anyagokat és textúrákat, tapintásra pedig kellemesen puha a fonal szál bármelyik gombolyagot választod.

6. Tényleg szebb lesz tőle a kész munkám?

Ha alapvetően a horgolási technikád jó, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy mindenképpen. A horgolt szemek katonás rendben fognak sorakozni egymás fölött.

7. Számíthatok benne csomóra?

Nincsen benne csomó. A LIGHT prémium pólófonalak teljes hosszukban csomómentesek. Így megkíméled magad egy csomó felesleges bosszankodástól és plusz munkától, gyorsabban tudsz haladni horgolás közben.
Kulturált kinézetű összevarrás fényévente előfordulhat a gombolyagokban.

8. Mire számítsak, lesz-e benne elvékonyodás vagy vastagodás?

Szerencsére nem, a LIGHT pólófonal méltó a prémium jelzőre, mert nem található benne se vékonyodás, se vastagodás, teljes hosszában egyenletes szál szélességű a gombolyag. Igazán élvezetes vele horgolni az első centitől az utolsóig.

9. Illenek egymáshoz a gombolyagok?

A pólófonalas horgolásnál a legnagyobb nehézség a különböző vastagságú gombolyagok egymáshoz illesztése szín váltásoknál. A rutinosabb horgolók épp úgy küzdenek ezzel, mint a teljesen kezdők.
A LIGHT prémium pólófonalnál bármelyik színt bátran összeválogathatod, mert mindegyik árnyalatnál megegyezik a szál vastagsága. Így neked nem marad más, csak az önfeledt horgolás élménye.

10. Elfogyott az egyik színem, de még nem fejeztem be a hátizsákomat. Utánrendelhetőek a színek?

Az a jó hír, hogy igen. Lehet, hogy egy picit várnod kell rá, de jó eséllyel sikerül ugyanazzal a színnel befejezned a hátizsákodat.

+1 Mekkora tűt használjak hozzá?

Nekem a 7-8-as tű méret volt hozzá a legkényelmesebb, szőnyeghez pedig 10-es vagy 12-es tűt javaslok.

Van még egy meglepetésem a számodra! Most azt is megnézheted, hogy mit szóltak hozzá mások!

Nemrég nálam járt Kriszti, Erika és Kati egy kis közös horgolásra. Nem sejtették, hogy ők lehetnek az elsők, akik kipróbálhatják a LIGHT gombolyagokat. Nézd meg, hogy hogy tetszett nekik és miket készítettek belőle:

Maradt még kérdésed? írd meg nekem, és szívesen kiegészítem a fentieket!
Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, és úgy gondolod, hogy másoknak is tetszene, akkor köszönettel veszem, ha megosztod.

Keresés