Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Láthatatlan sorzárás pólófonalas horgolásnál

Aki horgolt már életében pólófonalból az tudja, hogy vannak bizonyos "gondok", ami a vastag fonal jellegéből adódnak. Aki még nem, az pedig biztos, hogy szembesülni fog vele előbb-utóbb.

Ilyen például a sorzárás is, ami ennél a fonalnál különösen fontos lépés, hogy jól sikerüljön, és ne piszkáljon bele túlságosan az áhított harmóniába. Ha ráérzel egyszer a láthatatlan sorzárás ízére, akkor biztos, hogy nem alkalmazod többet a hagyományos kúszószem-soremelés kombót.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem neked a leggyakrabban használt minták láthatatlan sorzárás videóit, így egyben megtalálsz minden technikát, nem kell külön-külön keresgélned.

1. Rövidpálca

Sokat használt alap pálcatípus, haladós és hálás minta. Kezdő horgolóként ezt a pálcát sajátítod majd el először. Biztos, hogy találkozol vele bármitartó horgolás közben is, ha másért nem, akkor a kosarak aljának készítésénél.

2. Búzaszem minta

Szintén nagyon kedvelt minta típus, különösen alkalmas masszívabb, stabil tárolók készítésére. Érdemes megtanulni, hogy hogyan lehet láthatatlanul sort váltani vele. Mivel katonás rendben állnak egymás felett a szemek, igazán megérdemlik, hogy ne törjük meg ezt az idillt.

3. Egyráhajtásos pálca

A pólófonalas horgolásnál főleg szőnyeg készítésnél fogod alkalmazni. Szuper haladós, vizuálisan is kellemes pálca típus. A videóból kiderül, hogy hogyan tudod elrejteni a sorok összekapcsolását vele.

4. Madaras minta

Látványos minta, mely nagyszerűen mutat egy színből és több színből is. A videóban megmutatom, hogy hogyan tudod esztétikusan elrejteni a sor- és színváltásokat.

+1 pólófonalból horgolt kosár esztétikus befejezése

Bár ebben a videóban nem klasszikus értelemben vett sorzárást mutatok, de legalább ennyire fontos, hogyan tudod a horgolt kosaradat esztétikusan befejezni. Érdemes megnézni, és alkalmazni ezt a technikát.

Keresés