Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Tűméret pólófonalas horgoláshoz

Majdnem minden nap megkérdezi valaki tőlem, hogy mekkora tűt válasszon, ha pólófonalból szeretne horgolni? Univerzálisan jó válasz nincs.
Az újrahasznosított anyagból készült pólófonalnak NINCSEN sztenderd vastagsága és rugalmassága. Gyakorlatilag ahányféle, annyi fajta létezik. Változatos anyagúak, a fonal pedig lehet akár hüvelykujj vastagságú, de egészen vékony is - márkától függetlenül.

Gyártói ajánlás?

A gyártók által rábiggyesztett 10-12-es ajánlott tű méret kis túlzással egy mese. Egy általános valami, ami nagyon csalóka lehet. Hallottam már történetet, amikor valaki masszív tárolót akart horgolni egészen vékony pólófonalból 12-es tűvel, mert a boltban azt mondták, hogy "azzal kell."

Nálunk ez így néz ki:

Értek már meglepetések engem is online rendelés esetén, ezért legalább egy éve már, hogy egyedülálló módon a Bármitartónál minden egyes szingli gombolyagnál megtalálod a valós, az adott gombolyaghoz tényleg illő információkat, hogy neked sokkal könnyebb legyen a választás.

Ha pedig a 'Vastagság' utáni pici kérdőjel ikonra húzod az egérmutatót, illetve mobilon/ tableten arra böksz, akkor megjelenik a fonal vastagságokhoz tartozó ajánlásom a horgolótű méretére:

fonal vastagsága javasolt tűméret
nagyon vékony 5-6-os tű
vékony: 7-8-as tű
átlagos: 9-10-es tű
vastag: 12-es tű
nagyon vastag: 15-ös tű

 

Mi az ajánlás alapja?

Minden beérkező fonalat részletesen szemügyre veszek, megnézem a rugalmasságát, megvizsgálom a vastagságát. Ezeket az információkat a kiválasztott fonal oldalán meg is találod, illetve keresni is tudsz a neked fontos paraméterek alapján.

A szingli pólófonal gombolyagokat 60 féle színben a képre kattintva éred el:

Keresés