Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Lazúrt vagy pácot a horgolható falapra?

Szereted a szép színes horgolható faalapokat? Tudod, amikor a választott árnyalat még inkább harmonizál a fonalad színével, és olyan jó érzés ránézni az egészre.

Az utóbbi időben többször felmerült a kérdés, hogy mi a különbség a Bármitartó webshopban kapható pác és a lazúrok között, melyiket mikor érdemes választani?

Amiben hasonlóak

Mindkettő arra szolgál, hogy a horgolható faalapoknak egyéniséget adjunk, kihozzuk a bennünk rejlő lehetőségeket, és kreatívan egyedivé varázsoljuk a horgolható falapot.

Továbbá minden, a Bármitartó webshopban kapható lazúr és pác vízbázisú, szagmentes. Ez igen előnyös tulajdonságuk, ugyanis családbarát dekorációs anyagok. Egyrészt a horgolósarokban vagy -műhelyben nem lesz vegyszerszag, másrészt a kezünkről és a ruhánkról el tudjuk távolítani speciális vegyszerek nélkül is az anyagokat.

A különbségek 7 pontban:

  1.  Állagát tekintve a pác víz szerű folyadék, a lazúr pedig sűrűbb, krémes, mint egy akrilfesték.
  2. Pácolásnál látszani fog a faalapok természetes erezete, egy rétegű lazúrnál minimálisan, két réteg lazúrozás pedig teljesen elfedi a fa természetes mintázatát.
  3. A lazúrt a legszebben szivacsecsettel tudod felhordani, a pácot hagyományos ecsettel.
  4. A lazúr tartalmazza a festékpigmenteket és a lakkot is, így a lazúrozott felületet már nem kell pluszban lakkoznod.
  5. A pác azonnal terül a fa rostjai között, a lazúr nem, így azzal aprólékos mintákat, figurákat is festhetsz.
  6. A pácnál érdemes festés előtt egy jól kinyomkodott szivaccsal áttörölnöd a natúr fa felületét, így nem lesz annyira tömény a szín és szebben terül. A lazúrnál nem szükséges ilyen előkészület.
  7. A lazúr gyakorlatilag percek alatt megszárad, és rögtön látod a várt színt. A pácnak több időre van szüksége, és száradás alatt is "érik", változik a színe (jellemzően kivilágosodik).

Bármelyiket is választod, kellemes alkotást kívánok hozzá!

Keresés