Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

7 ok, amiért szeretni fogod a pólófonalat

1. Izgalmas vadászat, zsákbamacska jelleggel vagy kiszámíthatóság?

A prémium Light és Light Disc fonalak teljes hosszukban egyenletes szálszélességűek és csomómentesek, nem található bennü se vékonyodás, se vastagodás. A horgolt szemek katonás rendben fognak sorakozni egymás fölött, egyszerűen nem tudod elrontani. Ráadásul színváltásnál se kell aggódnod, minden színárnyalatnak pontosan ugyanaz a vastagsága. A színek pedig utánrendelhetők, így egy félig kész alkotásodat színazonosan tudod befejezni. A szingli gombolyagok hagyományos pólófonalak, az adott gombolyag tulajdonságaihoz igazodva tudsz velük horgolni - lehet egy kicsit csalni itt-ott. A jellegéből adódóan nincs rá sztenderd se vastagságban, se rugalmasságban, se színekben. Mindig van egy kicsi zsákbamacska érzés, amikor rendelsz egy újabb adagot, de éppen ettől izgalmas.

2. Kevesebbet kell számolnod

A hagyományos fonalaknál szigorú szemszámolás van; ha hibázol, annak maradandó nyoma lesz. A pólófonalak a vastagságuk miatt megengedőbbek, és ezért jól eső szabadságérzés velük horgolni. Egy szóval pólófonallal horgolni igazán élvezetes az első centitől az utolsóig.

3. Haladós a munka vele

Ezt a tulajdonságát a pólófonalnak a bevezetőben már említettem. Könnyedén és rövid idő alatt lehet komplett, befejezett alkotást készíteni pólófonalból. Ha ráérzel az ízére, akkor 1-2 óra alatt készíthetsz egy remek rohangálós táskát magadnak, vagy rendrakó bugyrot. 10 perc alatt nyakláncot és karperecet is horgolhatsz, vagyis akár az utolsó pillanatban egy csinos ajándék is simán megvalósítható belőle.

4. Jól kombinálható más anyagokkal

Izgalmas, sokszínű, igazán egyedi munkák kerekednek fával vagy bőrrel kombinálva a pólófonalat. A horgolható faalapokkal egy egészen új dimenziója nyílik meg a horgolásnak, a bőr kiegészítőkkel pedig olyan jó táskákat készíthetünk, hogy csak na.

5. A pólófonalból készült dolgok tartósak

Bírják a gyűrődést és ellenállóak. Egy pólófonalból horgolt szőnyeg sok éven át lehet a gyerekszoba éke. Nálam látott már mindent: kiömlő kakaót, a szemek közé szorult milliónyi műanyag gyöngyöt, filctoll puszikat, zsírkréta simogatásokat. Bírják a mosógépet és centrifugát, aminek a tesztjét videóban is mutatom is:

6. Közösségi élet

Ha azt hitted, a horgolás magányos tevékenység, nem is tévedhettél nagyobbat! Rögtön két Facebook csoportba beléphetsz: a Pólófonalazz Velünk! közösségben a gyakorlatban is mutatjuk, megbeszéljük és segítjük egymást. A Horgolj fára! csoportban a horgolható faalapok praktikáiról tudhatsz meg mindent: hogyan horgold, pácold, dekoráld, díszítsd. Mindenki megmutatja a munkáit és segítő tanácsokkal támogatjuk a kezdőket is. Szerintem csatlakozz még ma :)

7. Mindent is lehet horgolni

A pólófonalas horgolás találékonnyá tesz. Nem "csak" bőrrel és fával kombinálhatod és nem csak kosarakat, szőnyegeket és táskákat lehet készíteni. Ha elkezded, az agyad egy idő után automatára kapcsol és olyan dolgokat is megalkotsz pólófonalból, amit nem is hittél volna. Gondoltad volna, hogy lehet képkeretet, órát, minikertet élő növényekkel, kerti lámpást, ritmushangszert, ékszert, figurás babát, rózsacsokrot is alkotni?