Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Fabetétes virágos táska horgolása

Amire szükséged lesz a fabetétes táska horgolásához:

Így horgold meg 10 lépésben

1. Hátoldal

Először a táska hátoldalát készítjük el. 48 szemes búzaszemes kört horgolunk láthatatlan sorzárással, 7-es horgolótűvel. Ehhez ez a videó lesz segítségedre:

2. Öblösítés

Ezt követően 3 sort horgolunk még szaporítás nélkül, azonos (48) szemszámmal, így a táska hátsó fele elkezdett öblösödni, és felfelé haladni, mint egy kosár. A végén a szálat esztétikusan eldolgozzuk, elvágjuk, majd a szemek között elrejtjük a maradékot szálat.

Ebben a videóban találsz a befejezéshez segítséget:

3. Falap kezdősora

A táska elülső oldalánál a horgolható fa alap kezdősorát 5,5-es tűvel horgoljuk meg úgy, hogy arányosan elosztunk 4 szaporítást a köríven. Ha kell, ezeknél a dupla szemeknél még kisebb tűt is használhatsz, hogy könnyebben áthúzhasd a fonalat. Így összesen 42 szemünk lesz a kezdősorban.

4.

A következő sorban 7-es tűre váltunk, búzaszemes mintával haladunk, és a 42 szemnél minden 7. szembe szaporítunk. Így kapunk a sor végére 48 szemet.

5.

A következő 3 sort szaporítás nélkül, azonos (48) szemszámmal horgoljuk. A hátsó részhez hasonlóan esztétikusan eldolgozzuk a szálat.

6. Díszítő szegély

A belső díszítő szegélyt ilyenkor, még az összeillesztés előtt érdemes meghorgolni. Így jóval könnyebb és kényelmesebb, mintha összeillesztés után tennénk.

Ehhez a szegélyhez használj kifejezetten vékony pólófonalat. Segítséget ebben a videóban találsz hozzá:

7. Összeillesztés

A összeillesztésnél 14 szemet hagyjunk ki a táska nyílásának, ez kényelmes méret ahhoz, hogy gond nélkül bele tudj nyúlni majd.

Az összeillesztés kúszószemekkel történik, készítettem róla egy rövid kis videót:

8. Stílusos táskalánc

A fém táskalánc szemei közé oda-vissza fűzve pólófonalat vezetünk. Ettől szerintem hangulatában jobban fog illeni a táskához a pánt. A két végénél tűvel és cérnával levarrjuk.

9. Bojt

A maradék fonalból nagyobb méretű táskabojtot készítünk. Melyet egy kulcstartó karikával rögzíthetünk a lánchoz.

A bojt elkészítését ebben a videóban nézheted meg:

10. Csat

A táska zárhatósága megoldható táskacsattal, de használhatsz mágneszárat, gombot, horgolt zárópántot is akár.

Tartalomhoz tartozó címkék: faalap táska