Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Fonal felirat készítése RUBY fonalból

Biztos te is láttál már hasonló alkotást, amikor egy fonalba helyezett drótból különböző szavakat, akár neveket lehet hajlítani. Hangulatos kopogtatókat, személyre szabott alkotásokat tudsz így létrehozni, egyszerűbben, mint gondolnád.

A RUBY lapos poliészter fonalak belsejében nincs töltet, így könnyedén belevezethető a drót szál, és némi gyakorlással percek alatt csinos felirat kerekedhet belőle.

Amire szükséged lesz:

Így érdemes nekivágnod:

Nyomtasd ki egy lapra azt a szöveget olyan méretben, amit szeretnél meghajlítani.

Érdemes figyelembe venni, hogy a szó ékezet nélküli legyen. A legjobb választás valamilyen kézírásra hasonlító betűtípus, nem csupa nagybetűs változata.

Vezesd be a fonal belsejébe a drótot. Egy 50 cm-es drótszál bonyolultságtól függően kb. egy 15 cm hosszú és 3-4 karakterből álló feliratra elég.

Ha ennél hosszabb a szöveg, akkor több drót szálat vezess a fonal belsejébe úgy, hogy a drótok találkozásánál kb. 4-5 cm fedésben legyenek a szálak. A szálak találkozásánál nem szükséges tekeréssel, vagy egyél technikával rögzíteni a drótokat, elég, ha fedésben vannak. Ott a hajlításnál egyszerűen mindkét szállal egyszerre fogunk dolgozni. A végeredményben nem fog látszani az illesztés. Anyaga miatt a fonal mindkét vége “elégethető”, ezzel lezárható a feliratunk.

Nézd meg a videót, és készíts te is egyedi, felirattal vagy névvel ellátott alkotásokat:

 

Ha kopogtatóalapra szeretnéd rögzíteni az elkészült feliratot, akkor azt a legegyszerűbben ragasztópisztollyal tudod megtenni.

A kopogtató alap körbehorgolásához pedig ezt a rövid videót szeretném a figyelmedbe ajánlani:

 

A teljes Ruby választékot itt találod:

Tartalomhoz tartozó címkék: Ruby