Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Horgolható faalap – miért prémium minőségű és hogy kezdd el a horgolását?

Kosár és tálca horgolásakor a falapok lerövidítik a horgolási időt, stabil alapot adnak az alkotásodnak. De miért érdemes prémium faalapokat használni? Egyáltalán mi az ismérve egy minőségi falapnak?

A videóban közelebbről is megmutatom és elmondom, vagy görgess lejjebb, ha olvasni szeretnéd.

 

A valódi fa erezete

A Bármitartós horgolható falapokat első osztályú nyírfából készítjük. Igen, valódi fából! A nyírfának már önmagában is szép erezete van, ezért ha natúran hagyod és nem kezeled, akkor önmagában is díszes. Pácolással kiemelheted az erezetét. A valódi fának van egy inspiráló hatása, szépíti az otthonod és megőrzöd vele a természettel való kapcsolatod. Kerüld a farostból préselt, ún. MDF lapból készült alapokat.

A fa ébren tartja bennünk a játék és komolyság friss, éber alkotókedvét.

Tartós és ellenálló

Horgolás közben óhatatlanul találkozik a falap felülete a körmünkkel és a horgolótűvel. A Bármitartós falapok ellenállnak az apró karcoknak és a mechanikai behatásoknak. Így például nem fognak meglátszani rajta a körmöd nyomai, nem nyomódnak be. Amikor dolgozol vele, nem kell úgy bánni vele, mint egy hímes tojással. Gondolj csak bele, az alkotásod hosszú ideig lesz az otthonod szépítő tartozéka, nem lenne jó egy karcos tálcát vagy horgolt órát látni. Pláne, ha ajándékba adod!

Csiszolt felület

A kivágás lézerrel történik és a folyamat során a fa megég. A Bármitartós falapokat azonban kézzel csiszoljuk át, ezért ilyen égési nyomokat nem találsz rajtuk. Óvakodj azoktól a hobbiboltokban kapható falapoktól, amikben kitörések, repedések és csomók vannak!

A fa összefügg a velünk született teremtő és építő játékösztönnel.

Tökéletes furatok

A furatoknál különösen fontos, hogy az áthúzott fonal ne akadjon el. Bosszantó lehet horgolás közben, ha egy szálka vagy sorja megakasztja a munkádat. Mivel a falapokat kézzel válogatjuk, ezért az ilyen esetleges hibákat is kiszűrjük, így hozzád tökéletes furatú falap érkezik. A szögletes falapok sarkaiban pedig ún. "kifli" alakú furatot fogsz találni, hogy a fonallal könnyen és kényelmesen le tudd követni az alakját.

Videós segítség - így kezdd el egy falap horgolását

 

Fonalmennyiség kalkulátor

Gyakran merül fel a kérdés, hogy falaphoz hány méter fonalra lesz szükség? Ez függ a fonal vastagságától, a falap méretétől és az alkotásban használt sorok számától.
Ökölszabályként használd ezt a számítási módszert: számold meg, hány lyuk van az adott faalapon, szorozd be szemenként 15 cm-rel, majd a kívánt sorok száma alapján megkapod az eredményt.

Ez az gyors számítás akkor érvényes, ha nem túl vastag, enyhén rugalmas pólófonallal dolgozol, aminek mindig megegyező a szálvastagsága. A Bármitartó webshopban csak ilyen fonalakat találsz, ezek teljesen kompatibilisek a nálunk kapható horgolható falapokkal.

Ha egészen részletes kalkulációra vagy kíváncsi, akkor nézd meg ezt a blobejegyzést. Ebben találsz egy táblázatot mindenféle alakú, méretű és sormagasságú alkotásra, így könnyen megállapíthatod, hány méter fonalra lesz szükséged.

Tartalomhoz tartozó címkék: faalap