Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Így alkot lila pólófonalból a Bármitartó közössége

Ezúttal is a Bármitartó facebook csoportjának tagjait hívtam segítségül, nézd meg, mi mindent alkottak ebből a nagyszerű színből.

Most egy különleges apropója is van, hogy ez a szín került terítékre. A Bármitartónál ugyanis megkezdődött a Levendula Ünnep. Hogy mit jelent ez? Csupa-csupa lila kreatívságot, melyet ide kattintva leshetsz meg.

A lila egy igen komplex szín, már-már nem is egy konkrét szín, inkább egy szín tartomány, hiszen olyan sok árnyalata létezik.
Gondoljunk csak például ezekre: levendula, ibolya, viola, orgona, áfonya, írisz, padlizsán, ametiszt, vagy akár a ciklámen és az orchidea. Ugye, hogy mind teljesen más?
 
A lilával szemben senki sem közömbös, lehet nagyon szeretni vagy nagyon nem szeretni, de elmenni mellette semmiképp sem lehet.

Nagyon régen kifejezetten az uralkodói réteg kiváltságos színe volt. Olyannyira, hogy állítólag Néró már azért halálbüntetést szabott ki, ha valaki ilyen színű ruhadarabot árusított. Akkoriban a lila kelmék előállításához használt festékanyag igen drága volt.

Egyházi körökben is fontos jelentése volt ennek a színnek, a lila a bűnbánatot szimbolizálta, az advent és a nagyböjt hagyományos színe volt. Ide köthető a lila szín egy külön árnyalata is, a püspöklila.

Horgolásban a lila fonalak igen jól párosíthatók fehérrel, a rózsaszín árnyalataival vagy világosabb szürkével.

Ennyi információ után pedig ideje meglesni végre, hogy mi mindent horgolhatsz akár te is, ha van pár méter lila pólófonalad.
(A kis képekre kattintva vagy bökve nagyban is megnézheted a fotókat.)

Sorrendben:
Árus Tünde pöttyözéssel díszített tárolója | Bedő-Fabi Ildikó levendulás kosara | Bödör Marianna levendulás gyűjteménye | Csizmadia-Bozsity Aporka OMBRE fonalas táskája
Sorrendben:
Damisk Kata táskája | Gálné Koréh Andrea fedeles bármitartója | Gere Zsófia ceruzatartója | Kovács Andrea fedeles kosara
Sorrendben:
Lengyel Viktória első pólófonalas alkotása | Szőke-Csépány Viktória neszeszere | Tavali Kitti rattan mintás kosarai | Terdik-Ádám Alma rózsaboxa
Vargáné Holler Nóra neszeszere

Ez volt a leglilább bejegyzés idáig a blogon, de sajnos ebbe sem fért bele minden. Ha kíváncsi vagy a többi kreatív alkotó munkájára, akkor várlak szeretettel a Pólófonalazz velünk! facebook csoportunkba!
 
Ha pedig kedvet kaptál, hogy valami lilát horgolj pólófonalból, akkor válogass a Bármitartó Levendula Ünnep kínálatából és a csodás lila pólófonalakból.

Tartalomhoz tartozó címkék: Közösség alkotása