Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Texturált pólófonal - amit tudni érdemes róla

A Bármitartó texturált pólófonal izgalmas felületét a szövési mintázata adja, egy picit bordázott a szálak felülete. Az elkészült alkotásunknál egy lenyűgöző, texturált felületet kapunk a horgolás során.

A horgolás szuperképesség - válassz hozzá maximális élményt nyújtó pólófonalat!

Nézd meg a videót, lentebb pedig a bejegyzésben mutatom mit lehet belőle készíteni.

Tulajdonságai és előnyei

Izgalmas felületét a szövési mintázata adja, egy picit bordázott a szálak felülete.

A texturált prémium pólófonal anyaga kellemesen lágy tapintású és enyhén rugalmas. Hossza 100 méter, ez megegyezik a hagyományos nagy gombolyagos pólófonalakkal, súlyban azonban verhetetlen, mindössze 30 dkg.

Minden egyes gombolyag 100% pamutból készült, így nem kell összevadásznod az egymáshoz tökéletesen passzoló anyagokat. A gombolyagok csomómentesek, nincs benne illesztés, így a pólófonalas horgolás gyorsabb és élvezetesebb lesz, mint valaha.

A káprázatos színek és az egymáshoz passzoló, megegyező szálvastagságú tekercsek gondoskodnak róla, hogy az elkészült munkád még szebb és egyenletesebb legyen.

Mit horgolj belőle?

A pillekönnyű tömege miatt táska és szőnyeg horgolásához kimondottan előnyös, a legjobb választás. Nincs többé a ránehezedő súlytól fájó váll, és a mosógép is bírni fogja a terhelést.

Szintén nagyon szeretjük kosarak, tárolók és textil ékszerek készítésénél, de fonalvezető állványhoz is sikerrel alkalmaztam. A szálak kissé bordázott felszíne miatt a horgolt alkotás felülete texturált lesz, ami természetesebb hatást ad a munkánknak, szemben a teljesen sima felület merev eleganciájával.

A texturált pólófonal szálanyaga egy picit rugalmas, így cizeláltabb mintákat is horgolhatunk, mint például a videóban bemutatott táskán is látható. Ahol több szálas a minta, azt is gördülékenyen létre tudjuk hozni ezzel a fonallal, mert nem lesz olyan merev, így kényelmesen horgolhatunk.

A legnagyobb hazai pólófonalas csoportban is már szép alkotások készülnek texturált pólófonallal:

Tűméret

7-es tűméret ideális hozzá.
Horgolható falapot 5.5-es tűvel is lehet horgolni, így szoros mintázatot tudunk létrehozni.
Szőnyeg horgolásakor fontos, hogy szépen lapuljon a munkád, ezért ott a hetesnél nagyob tűt is használhatsz.

Milyen anyagokkal tudod párosítani?

A Bármitartó LIGHT pólófonallal alapvetően kompatibilis a texturált pólófonal. A különbség az enyhén rugalmasabb, némileg lágyabb anyagban, valamint a szövési mintázatban mutatkozik meg. A LIGHT ehhez képest kicsit merevebb,
A Bármitartó falapokat tökéletesen tudod horgolni vele, a szálvastagság és a furatméret passzolnak egymáshoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: texturált
Az oldal tetejére